Interieuradvies DéVé Creations

WERKWIJZE

WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN

Als wij samen gaan werken aan jouw droominterieur, doorlopen we een aantal stappen. Uiteraard is niet elk traject hetzelfde en moet jij je hier ook goed bij voelen. Tijdens het vrijblijvende telefoongesprek bespreken we waar jij behoefte aan hebt en doorlopen we alle mogelijke stappen. Jouw betrokkenheid is erg belangrijk in het proces, omdat jij je er tenslotte thuis moet voelen! De betrokkenheid kan zijn tijdens het proces, maar ook alleen vóór het proces wanneer je mij graag de vrije hand wilt geven. Het eindresultaat is altijd een gedetailleerd plan waarmee je zelf aan de slag zou kunnen. Loop je tijdens het uitvoeren toch nog ergens tegen aan dan ondersteun ik je hier ook graag in! Onderstaand zijn de stappen van fase 1 en fase 2 samen beschreven. Klik hier voor nog meer informatie over deze fases.

01. Telefonische kennismaking
Al mijn trajecten starten met een vragenlijst en een vrijblijvende telefonische intake. Tijdens dit gesprek kan je exact vertellen waar jij hulp bij nodig hebt en vertel ik wat jij van mij kan verwachten. Als wij beide vinden dat het een goede match is plannen we een eerste afspraak in!
02. Intake op locatie
Onze eerste fysieke afspraak, leuk! Tijdens deze afspraak leer ik je beter kennen en gaan we uitgebreid in op al jullie wensen, eisen en dromen. We bespreken de sfeerbeelden die jullie van te voren hebben uitgezocht en maken samen een planning voor de rest van het traject.
03. Voorlopig ontwerp
Met mijn aantekeningen op zak, ga ik achter de schermen aan de slag met 2 indelingen in 2D. Er is vaak namelijk veel meer mogelijk dan je van te voren denkt! Door het zien van deze verschillende opties kan je beter zien welke het beste aansluit bij jou en jouw situatie. Vervolgens hebben we een videocall om dit te bespreken en zal er eventueel één correctieronde plaatsvinden.
04. Verlichting
Zonder een goed doordacht lichtplan komt jouw indeling niet tot zijn recht. Niet alleen de kleuren en materialen van de meubels zijn van invloed op hoe je de ruimte ervaart, maar licht speelt hier ook een grote rol in. Hoe fijn is het als al deze dingen naadloos op elkaar aansluiten en perfect in balans zijn?
05. Stijladvies
Tijdens onze tweede fysieke afspraak bespreken we het materialenpallet en moodboard dat ik van te voren heb samengesteld. Voor elk meubel en item bepalen we de kleuren en materialen. Door het zien en voelen van echte stalen krijg je steeds meer een gevoel bij jouw toekomstige woning!
06. 3D tekening
Alle wensen en eisen komen samen in de 3D tekening. Hiermee krijg je een unieke inkijk in jouw woning nog voordat de eerste steen is gelegd! Door deze tekening ga je het geheel voor je zien en ervaar je wat er allemaal mogelijk is in de ruimte. In de 3D tekening zitten ook maatwerkitems. Zo wordt elke ruimte uniek en helemaal passend bij jou!
07. Meubel- en armaturenplan
Om de 3D tekening nog concreter te maken, ga ik op zoek naar de juiste meubels en armaturen. Het resultaat is een helder overzicht van alle winkels, afmetingen, materialen en prijzen. Hiermee is al het uitzoekwerk al gedaan en weet jij precies wat er aangeschaft moet worden. Dit kan je zelf doen, maar dit kan ook via mij.
08. Oplevering
Als naslagwerk ontvang je van mij zowel een digitale presentatie als een fysieke box. In deze box zit alle informatie die jij kan gebruiken om de plannen tot uitvoering te brengen. Geef je dit stuk liever uit handen? Dan gaan we over naar fase 3.
09. Begeleiding
Fase 3 bestaat uit verschillende opties. Waaronder projectbegeleiding, het opvragen van offertes en het afstylen van de ruimte. Jij kan zelf bepalen waar je extra hulp bij nodig hebt!

FAQ

Idealiter word ik ingeschakeld vóórdat het meer- en minderwerk bepaald gaat worden. Op die manier is elke indeling en ontwerp nog mogelijk! Maar ook wanneer je al verder bent in het traject en bepaalde keuzes al vaststaan kan ik je zeker nog helpen!

Dit is iets wat wel vaker voorkomt en wat ik eigenlijk wel heel leuk vind! De combinatie van 2 (of meer) verschillende stijlen vormt vaak een uniek ontwerp waar je in eerste instantie nooit over had nagedacht. Tijdens het traject neem ik de tijd om beide kanten te horen en kunnen we dit gezamenlijk, of juist alleen door mij, samenvoegen.

Ja! Er zijn verschillende leveranciers en specialisten waar ik vaak mee samenwerk. Waaronder woonwinkels, vloerkleden leveranciers, een stukadoor, tegelzetter en een elektricien.

Voornamelijk heel Nederland! Maar heb jij een gaaf project in het buitenland mag je me altijd een bericht sturen, leuk!

Gemiddeld duurt een traject 10 tot 16 weken. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de grootte van de ruimte, mijn agenda en hoe snel de communicatie verloopt. 

Ja dit kan zeker. Wel zal ik het altijd eerlijk aangeven als ik denk dat dit ene meubelstuk niet meer past bij het nieuwe interieur of dat het wellicht beter een plekje kan krijgen in een andere kamer.

Bij de start van het traject zal ik je vragen om een (bouwkundige) plattegrond op te sturen. Ook is het fijn als je alvast wat afbeeldingen kan verzamelen die jou aanspreken qua indeling en/ of stijl. Dit kan zijn middels een bord op Pinterest, of bijvoorbeeld wat plaatjes uit een tijdschrift.

Karin en Timo

‘’

’Toen de gezinsuitbreiding ineens dichtbij kwam, groeiden wij uit ons huis. Maar wij wilde hier echt niet weg. Daniëlle heeft ons geholpen met het praktisch, leuk en uniek inrichten van de zolder. Wij hadden nooit gedacht dat hier plek was voor twee slaapkamers, een badkamer én opbergruimte!’’

KARIN & TIMO