terug naar projecten

Woonboerderij Loosdrecht render

WOONBOERDERIJ LOOSDRECHT

Warm neutrals
September 2021
Begane grond

Wat begon als een bijschuurtje van de ouders, moest nu een heuse gezinswoning gaan worden. De nieuwe start voor dit samengestelde gezin begon bij de renovatie van hun voormalige – te kleine – woning. Deze opdrachtgevers hadden mij benaderd met het volgende verhaal: ”Sinds 3 jaar wonen wij met z’n 5e in deze boerderij. Voorheen was dit nog een schuurtje, maar 12 jaar geleden is dit omgebouwd tot woonboerderij. We zijn er inmiddels achtergekomen dat het toch een te kleine plek is voor ons grote gezin. We willen niet weg op deze locatie en hebben zat ruimte om uit te bouwen. Alleen weten we niet waar we moeten beginnen. Doordat we hier al eventjes wonen, en het nooit op een andere manier hebben ingedeeld, vinden we het lastig om een nieuwe indeling te bedenken.

Wat is er gebeurd?

Tijdens de intake van het advies zijn alle wensen en eisen helder geworden. Een grote eis was dat de begane grond een grote, lichte ruimte moest worden. Ook wilde de opdrachtgevers graag een haard en een bijkeuken. Omdat er met de huidige oppervlakte niet aan alle wensen voldaan kon worden hebben we gekozen om een uitbouw te plaatsen van 3.00 x 8.00 meter. Het bijzondere aan deze uitbouw is dat deze een nekhoogte mocht krijgen van bijna 6 meter! Hierdoor ontstond gelijk het idee om een vide te plaatsen over een deel van de ruimte. Hierdoor bleef de hoogte deels behouden
, maar was er ook een knus gedeelte.

Na het opstellen van 3 mogelijke indelingen zijn we uiteindelijk gezamenlijk tot 1 definitieve indeling gekomen. Ik mocht de opdrachtgevers verrassen met een materialenplan en deze direct verwerken in een 3D tekening. Zie hieronder het resultaat!

BEKIJK OOK DEZE PROJECTEN