Residentie Loosdrecht

Warm neutrals
Gerealiseerd
Wens opdrachtgever
Wat begon als een bijschuurtje van de ouders, moest nu een heuse gezinswoning gaan worden. De nieuwe start voor dit samengestelde gezin begon bij de renovatie van hun voormalige – te kleine – woning. Deze opdrachtgevers hadden mij benaderd met de volgende vraagstelling: ”Sinds 3 jaar wonen wij met z’n 5e in deze boerderij. Voorheen was dit nog een schuurtje, maar 12 jaar geleden is dit omgebouwd tot woonboerderij. We zijn er inmiddels achtergekomen dat het toch een te kleine plek is voor ons grote gezin. We willen niet weg op deze locatie en hebben zat ruimte om uit te bouwen. Alleen weten we niet waar we moeten beginnen. Doordat we hier al eventjes wonen, en het nooit op een andere manier hebben ingedeeld, vinden we het lastig om een nieuwe indeling te bedenken. Traject Tijdens de intake alle wensen en eisen helder geworden. Een grote eis was dat de begane grond een grote, lichte ruimte moest worden. Ook wilde de opdrachtgevers graag een haard en een bijkeuken. Omdat er met de huidige oppervlakte niet aan alle wensen voldaan kon worden hebben we gekozen om een uitbouw te plaatsen van 3 x 8 meter. Het bijzondere aan deze uitbouw is dat deze een nokhoogte mocht krijgen van bijna 6 meter! Hierdoor ontstond gelijk het idee om een vide te plaatsen over een deel van de ruimte. Het ruime, hoge gevoel bleef behouden, maar er kwam ook een knusse zithoek tevoorschijn.

Na het opstellen van 3 mogelijke indelingen zijn we uiteindelijk gezamenlijk tot 1 definitieve indeling gekomen. Ik mocht de opdrachtgevers verrassen met een materialenplan en heb deze direct verwerkt in een 3D tekening. 


Realisatie  

De boerderij is nu een levendige woning, waar zowel de ouders als de kinderen zich helemaal thuisvoelen. De basis is rustig, met een contrast tussen zachte en harde kleuren en diverse materialen. De luxe woonboerderij is van de voordeur tot de zolder helemaal één geheel. 

Interieur 3D tekening render
Realistisch 3D getekende eethoek
Interieur 3D tekening render

BEKIJK OOK DEZE PROJECTEN