in 3 stappen naar jouw droomhuis

Kwaliteit, persoonlijkheid, details en ontzorgen. Dat zijn vier kenmerkende aspecten van mijn traject.
In de zoektocht naar jouw nieuwe interieur heb je misschien al een goed idee van welke stijl jouw voorkeur heeft en aan elke eisen het interieur moet voloen. Je hebt mooie beelden verzameld en hebt misschien zelfs al een idee van de indeling. Toch lukt het niet om het geheel voor je te zien in jouw eigen toekomstige woning. Daarnaast krijg je van de bouwer allerlei vragen waar je het antwoord niet op hebt… Ik help je graag van A tot Z met het visueel maken van al jouw dromen! Dit doe ik doormiddel van drie fases:

FASE 1

Bij Fase 1 leggen we de basis voor het interieurontwerp. Tijdens onze eerste fysieke afspraak wil ik jullie zo goed mogelijk leren kennen. We gaan daarom uitgebreid in op al jullie wensen, eisen en dromen. Na de intake werk ik verschillende indelingen uit in een 2D plattegrond. Er is vaak namelijk veel meer mogelijk dan je van te voren denkt! Door het zien van deze verschillende opties kan je beter een voorstelling maken welke indeling het beste aansluit bij jou of jullie gezin.

Als de definitieve indeling vaststaat gaan we aan de slag met het lichtplan: waar komen de spots, hoeveel hanglampen zijn er 
nodig, waar is er plek voor een wandlamp, etcEen goed doordacht lichtplan versterkt het interieurplan. Om je nog een stap verder te helpen stelt mijn lichtexpert ook een armaturenplan op voor alle functionele armaturen. Op die manier is al het uitzoekwerk al gedaan en weet je zeker dat jouw interieur goed tot z’n recht gaat komen!

Aan het eind van 
fase 1 heb jij:

• 2D indeling inclusief bouwkundige maatvoering en maatvoering
van de meubels
• Moodboard met sfeerbeelden
• Lichtplan inclusief maatvoering 
• Offerte voor alle functionele armaturen
• DE basis voor de rest van het interieurontwerp

Vrijstaande woning Zeist

FASE 2

Als de indeling vaststaat, gaan we door met het bepalen van de stijl. Voor elk meubel en item bepalen we tijdens een interactieve sessie de juiste kleuren en materialen: de stof van de bank, het behang voor op de wanden, het materiaal van het aanrecht, noem maar op! Door het zien en voelen van echte stalen krijg je steeds meer een gevoel bij jouw toekomstige woning. Het materialenplan wordt specifiek door echte nummers en codes.

Alle wensen en eisen komen samen in de 3D tekening. Hiermee krijg je een unieke inkijk in jouw woning nog voordat de eerste steen is gelegd! Door deze tekening ga je het geheel voor je 
zien en ervaar je wat er allemaal mogelijk is in de ruimte. In de 3D tekening zitten ook maatwerkitems. Zo wordt elke ruimte uniek en helemaal passend bij jou! Met maatwerk zijn de opties eindeloos en kan het item naadloos aansluiten bij de rest van het interieur. 

Misschien vind je het leuk om zelf langs woonwinkels te gaan, maar wil je hier liever niet al je vrije tijd aan besteden om vervolgens alsnog te twijfelen over wat je moet kiezen. Door een concreet meubel- en armaturenplan is al het uitzoekwerk al gedaan en weet je precies wat er aangeschaft moet worden. Uiteraard is hierbij rekening gehouden met jullie budget. Dankzij mijn contacten met vele partijen kan ik eenvoudig extra stalen aanvragen en prijsvergelijkende offertes opvragen. 

Aan het eind van 
fase 2 heb jij:

• Een concreet plan voor alle toe te passen
 kleuren en materialen
• Advies voor vloer- en raambekleding
• Een 3D tekening
• Ontwerp van diverse maatwerkitems
• Een meubelplan en armaturenplan
• Persoonlijke tips voor verkoopadressen
• Offertes van alle items die ik voor jullie kan inkopen (mét korting)

PAST DIT TRAJECT BIJ WAAR JIJ NAAR OP ZOEK BENT?

FASE 3

Het gehele plan voor jouw toekomstige interieur is nu klaar. Dankzij het digitale en fysieke naslagwerk van fase 1 en 2 weet je precies wat er nu besteld moet worden. Maar misschien heb je helemaal geen tijd of zin om het plan zelf tot uitvoering te brengen en vind je het fijn om ook tijdens de laatste, afrondende fase extra hulp te krijgen.

Fase 3 is een goede aanvulling als jij:

• Extra offertes wilt ontvangen van verschillende winkels en partijen
• Geen tijd hebt om alle meubels in te kopen
• Liever niet zelf de planning regelt
• Graag met mij op pad wilt om inkopen te doen, zodat je zeker weet dat alles klopt
• Helemaal de touwtjes uit handen durft te geven en mij alles laat regelen

3D tekening keuken

FAQ

Idealiter word ik ingeschakeld vóórdat het meer- en minderwerk bepaald gaat worden. Op die manier is elke indeling en ontwerp nog mogelijk! Maar ook wanneer je al verder bent in het traject en bepaalde keuzes al vaststaan kan ik je zeker nog helpen!

Dit is iets wat wel vaker voorkomt en wat ik eigenlijk wel heel leuk vind! De combinatie van 2 (of meer) verschillende stijlen vormt vaak een uniek ontwerp waar je in eerste instantie nooit over had nagedacht. Tijdens het traject neem ik de tijd om beide kanten te horen en kunnen we dit gezamenlijk, of juist alleen door mij, samenvoegen.

Ja! Er zijn verschillende leveranciers en specialisten waar ik vaak mee samenwerk. Waaronder woonwinkels, vloerkleden leveranciers, een stukadoor, tegelzetter en een elektricien.

Voornamelijk heel Nederland! Maar heb jij een gaaf project in het buitenland mag je me altijd een bericht sturen, leuk!

Gemiddeld duurt een traject 4 tot 16 weken. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de grootte van de ruimte, mijn agenda en hoe snel de communicatie verloopt. 

Ja dit kan zeker. Wel zal ik het altijd eerlijk aangeven als ik denk dat dit ene meubelstuk niet meer past bij het nieuwe interieur of dat het wellicht beter een plekje kan krijgen in een andere kamer.

Bij de start van het traject zal ik je vragen om een (bouwkundige) plattegrond op te sturen. Ook is het fijn als je alvast wat afbeeldingen kan verzamelen die jou aanspreken qua indeling en/ of stijl. Dit kan zijn middels een bord op Pinterest, of bijvoorbeeld wat plaatjes uit een tijdschrift.